Home > Fantasy, Recenzii, Scriitori, SF > Ce povestiri am mai citit #70

Ce povestiri am mai citit #70

Helion SF nr. 56, octombrie/noiembrie 2015:

1. Miloş Dumbraci – Fraţii-de-Plecat. Uşor surprins de ingeniozitatea unor concepte şi de relaţiile dintre ele. Cam lungă totuşi pentru sfârşitul pe care îl are, iar unele informaţii de fundal sunt introduse puţin forţat.

2. Corina-Lucia Costea – Dimineaţa devreme. “Lucrare distinsă cu premiul I la secţiunea FICŢIUNE a concursului TIMIŞOARA PESTE O SUTĂ DE ANI”. Textul nu este nimic altceva decât o înşiruire de referinţe.

3. Adriana Muscă – La ceas aniversar. “Lucrare distinsă cu premiul al II-lea la secţiunea FICŢIUNE a concursului TIMIŞOARA PESTE O SUTĂ DE ANI”. O lucrare (sâc) mai bună ca cea de sus – nici nu era prea greu, pentru că aici avem o minimă logică narativă, ba chiar şi un final potrivit. Pe de altă parte, am simţit disperarea de a bifa borne narative. La stângăcii mai intră abundenţa de semne de exclamare şi puncte de suspensie.

4. Ambrose Bierce – Un diagnostic de moarte (traducere de Lucian-Vasile Szabo). E greu să îmi aduc aminte de când nu mi-a mai plăcut cap-coadă o povestire a acestui autor.

Advertisements
 1. January 22, 2016 at 6:36 am

  mulțumesc pt lectură și părere. E povestirea de care sunt cel mai puțin mulțumit din ce am scris până acum și recenzia ta îmi confirmă bănuiala pe care o aveam deja, și anume că am luat două decizii greșite: 1. când am încercat să fac joncțiunea cu universul din Pieile de Fier. 2. când am eliminat câteva scene pentru a o reduce la o lungime suportabilă: a rămas dezechilibrată ca volum, mai bine o făceam nuvelă (ironic, pare prea lungă fiindcă e scurtată). D-aia mi-e esențial feed-back-ul, pt că îmi confirmă/infirmă unele îndoieli: mersi pt el!

 2. January 25, 2016 at 12:58 pm

  Până să spui tu nici nu am făcut legătura cu Pieile de Fier.

  • January 25, 2016 at 3:32 pm

   visul e in lumea cu mări de miere, iar barbarii din pădure cei fugiți din lupta de acolo si urmăriți de un dirijabil din cel cu esența de zei. faptul că nu e clar asta înseamnă ca cele 2 scene nu s utile, ci eliminabile. danke!

 1. January 22, 2016 at 5:31 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: